Technology

Cum poți avea conversații secrete pe Facebook

Felul în care comunicăm cu familia, cu prietenii ori cu colegii de serviciu s-a schimbat mult în bine de când au apărut aplicațiile de chat. Una dintre cele mai populare și mai îndrăgite astfel de aplicații este Messenger, serviciul de mesagerie instant de la Facebook, care este folosită în momentul de față de peste 2,9 miliarde de utilizatori de dispozitive mobile din întreaga lume.

Cu toate că este folosită la scară globală de peste un deceniu, există încă mulți utilizatori care nu știu toate funcțiile pe care această aplicație le oferă pentru ca experiența în utilizarea sa să fie cât mai plăcută și mai utilă.Una dintre aceste funcții este cea care îți oferă posibilitatea să porți conversații secrete cu persoanele dragi. Cum este posibil acest lucru vei afla citind acest articol.

facebook

Cum inițiezi o conversație criptată „end-to-end”?

Aplicaţia Facebook Messenger foloseşte mai nou criptarea integrală a mesajelor, așa numita criptare „end-to-end”, care este similară cu cea pe care Whatsapp o pune la dispoziția utilizatorilor săi.

Asta înseamnă că mesajele vor putea fi văzute doar de tine și de persoana cu care te conversezi, de nimeni altcineva, nici măcar de cei de la Facebook. Cu toate acestea, trebuie să știi că persoana căreia îi trimiți mesaje poate arăta conversația și altor persoane cu ajutorul unei capturi de ecran.

Pentru a putea utiliza această funcţie de criptare „end-to-end” va trebui să demarezi o conversaţie nouă, iar ca să faci acest lucru vei avea de parcurs niște pași, după cum urmează:

  • În secțiunea Conversații atinge butonul situat în colțul din dreapta-sus;
  • Fă click apoi pe butonul din dreapta-sus;
  • Introdu numele persoanei cu care dorești să porți o conversație. Poți avea o conversație secretă doar cu persoanele care se află în lista ta de contacte.

În cazul conversațiilor secrete vei putea trimite doar mesaje, imagini, stickere, videoclipuri și înregistrări audio.

Cum setezi o limită de timp pentru o conversație criptată „end-to-end”?

Este important de știut că poți seta o limită de timp pentru mesajele trimise pentru ca acestea să dispară după un anumit timp ales de tine, după ce mesajele respective au fost vizualizate. Astfel, poți seta o durată de la 5 secunde până la 24 de ore după ce prietenul tău citește mesajul trimis de tine. Pentru a alege un „timer” pentru mesajele care vor dispărea din conversație, iată ce ai de făcut:

  • În secțiunea Conversații atinge conversația secretă;
  • În partea de sus a conversației atinge numele persoanei sau numele conversației de grup;
  • Fă click pe opțiunea Mesaje care dispar;
  • Selectează intervalul de timp după care vrei să dispară mesajele din conversație după ce acestea sunt vizualizate.

Ne puteti gasi si pe :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button